Nieuwsbericht: Ambachtelijke bakkerij Theo Engelen bakt de allerlekkerste speculaas van Nederland!

Nieuwsbericht: Ambachtelijke bakkerij Theo Engelen bakt de allerlekkerste speculaas van Nederland!

Ambachtelijke bakkerij Theo Engelen bakt de allerlekkerste speculaas van Nederland!

De speculaasjes van ambachtelijke bakkerij Theo Engelen uit Bemmel zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers op woensdag 23 september uitgeroepen tot de allerlekkerste speculaas van Nederland. In het Congrescentrum Nieuwegein werden maar liefst 309 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen en een landelijke winnaar met het hoogste cijfer. De speculaasjes zonder amandelen van Bakkerij Theo Engelen kregen uiteindelijk het hoogste gemiddelde cijfer van de totale wedstrijd en daarmee mogen zij zich dus een jaar lang “Allerlekkerste Speculaasbakker van Nederland’ noemen!

De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaasjes zonder amandelen van Ambachtelijke bakkerij Theo Engelen. Naast smaak werd er door de vakjury ook gekeken naar vorm, model, kleur, bakaard, brosheid en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee.

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door Theo Engelen in ontvangst genomen. Als bakker is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden. Hij reageert: ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doen om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons kampioenschap.’ De komende weken is er een speciale “like & win” actie op de Facebookpagina van Bakkerij Engelen, waarmee u kans maakt op een overheerlijk awardwinning speculaaspakket!